Silivri belediyesi aralık ayı meclisine Kiptaş damga vurdu.
Akp Silivri ilçe başkanı toplantının başından beri tedirgin bir görüntü sergiliyordu, Özcan IŞIKLAR’ın kürsüye çıkmasıyla bu tedirginlik had safhaya çıktı. Sayın Kutlu sürekli elleriyle, sakalıyla oynayarak psikolojik baskı altında olduğunu gösteriyordu. Sayın Işıklar’ın konuşmasının dozu sertleştikçe, Sayın Kutlu’nun el hareketlerindeki hızlanmayı çok net gözlemleyebildim.
Işıklar, önce arsanın yeriyle ilgili yapılan yalan haberden dolayı, hem haberi yapan, hem de Kutlu’yu eleştirdi. Kiptaş’ın yapılacağı yeri görünce Işıklar’ın ne derece haklı olduğunu gördük.
Özcan Işıklar’a dedesinden miras kalan arsayla, Kiptaş’ın yapılacağı yer arasında yaklaşık 4 km fark var, Işıkların yapılmasını istediği yer ise 1 km mesafede. Bazılarının iddia ettiği gibi, rant kaygısından dolayı itiraz etmiyor anlaşılan.
Işıklar’ın itirazı yüksek katlı yapı yapılması, Işıklar, “rüzgarıma dokunma, gökyüzünü görmeme engel olma” diyor. Yapılmasına destek vereceği yerleri de alternatifli olarak göstererek çözüm odaklı belediyecilik örneğini de sergiliyor.
Sayın başkanın projeyle ilgili “komisyon alınarak” buraya yapılmak isteniyor olmasından da kuşkuları var olduğunu gözlemledim.
Işıklar, “110 tl. ye alınan yerin on günde 2.000 tl.ye çıkmasında kimlerin parmağı var” diyerek akp sıralarına bakması bazı ipuçları verse de, bu konudaki şaibeleri ortaya çıkarmak sayın Işıklar’a düşüyor.
Işıklar’ın konuşmasından sonra söz alan Rıfat KUTLU savunacak bir şey bulamamanın sancısını fazlasıyla hissetti.
Kutlu’ya cevap verirken, Işıklar “biz 1924 yılında mübadeleyle buraya geldik ve bizim başka gidecek yerimiz yok, burayı korumak görevimiz” demesi yanlış anlamaya mahal verecek söz olduğunu gören Kutlu, konuyu memleket meselesine çevirdi. “Yarası olan gocunur” misali “benimde memleketim Silivri” diyerek yerli yabancı ayrımına atıf yapması kompleksinin göstergesi olarak not edilmesi gerekir.
Sayın Kutlu bu sözü duyar duymaz “nihayet haklı bir yanımı buldum” rahatlığına kavuşmuş olarak toplantı bitiminde ancak rahata ulaşabildi.
Bende Samsun doğumlu ve halen Samsunda evi olan bir vatandaş olarak, Işıklar’ın bu sözünden zerre rahatsızlık duymadım. Çünkü konu memleket meselesi değil, kimin ne kadar komisyon alarak Kiptaş’ı Silivri’ye getirdiğiyle ilgiliydi. Bunlara cevap veremeyen kutlu, memleket meselesiyle günü kurtardığını sanıyor ama Silivri belediyesi çarşı meydanına imza masası kurarak konunun takipçisi olacağını gösterdi bile.
Şimdi ben buradan soruyorum;
1; Neden 2 kat olan yerler 10 günde 12 kata çıkarıldı?
2; Silivri belediyesi bedava yer tahsisi yapıyorum derken, özel şahıstan yer alınmasında kamu menfaati nedir?
3; 110 tl rayiç bedel nasıl 2.000 tl. ye çıktı?
4; Anastasia surlarını korumak için ne gibi tedbirler alacaksınız? (surları taşıyacak mısınız, tarihi eser taşımak uzmanlık alanınız)
5; Bu projenin zemin etütlerini sizin firmanız mı yapacak?
6; Jeoloji mühendisi olarak buradaki toprak katmanlarıyla alakalı ne kadar bilginiz var?
7; Bu projenin zemin etütlerini siz yaparsanız, taraf olmadan hakkaniyetli etütle me yapabilecekmisiniz?
8; Bu arazinin satışında aracılık yapan parti üyeniz varmı?
Evet sayın Kutlu, bu işi memleket meselesi haline getirmeniz beyhude çaba, siz bu sorulara bir cevap verin bir hele…