CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ve Özcan Işıklar ile bir araya geldi. Ekrem İmamoğlu, görüşmeye ilişkin ”Bu yerel seçim sürecinde hem tavsiyelerini hem önerilerini hem de beraber neler yapılacağının sohbetini yapacağız. 2019’un 31 Mart’ında, İstanbul’daki yönetim anlayışının değişeceğine zaten yürekten inandık” dedi.
İmamoğlu, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde 24 Haziran seçimlerinde CHP‘nin Cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce ile bir araya geldi.
İnce ile kültür merkezinde buluşmalarının simgesel bir anlamı olduğunu belirterek, İnce’nin de kültür ve sanata büyük değer verdiğini söyledi.
İmamoğlu, İnce’yi ilçelerinde ilk kez ağırlamadıklarını dile getirerek, “Abim olarak yıllardır hep bir arada olmuşuzdur. Gelmiştir. Hiçbir ortamda da yalnız bırakmamıştır. Bugün de bir aradayız. Bu yerel seçim sürecinde hem tavsiyelerini hem önerilerini hem de beraber neler yapılacağının sohbetini yapacağız. 2019’un 31 Mart’ında, İstanbul’daki yönetim anlayışının değişeceğine zaten yürekten inandık.” diye konuştu.
Muharrem İnce ise İmamoğlu’na başarılar dilemek için bir araya geldiklerini aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:
“Onunla birlikte olduğumuzu söylemek için, seçim çalışmalarına ne zaman arzu ederse katılacağımı söylemek için buradayım. Herkes şunu bilmeli ki, 31 Mart’ta sadece şehrimizi kimin yöneteceğini değil, aynı zamanda gidişata ne diyeceğiz? 17 yıldır Türkiye’yi yönetenler, 25 yıldır İstanbul’u yönetiyor. İstanbul’un trafik sorunu var mı, işsizlik var mı? Var. Bütün sorunlar, İstanbul’da duruyor mu? O zaman bir insan, seçimde oy verdiği bir kişiye aynı zamanda kefil olmuş demektir. 25 yılda bu sorunların hiçbiri çözülmemiş. Katmerlenerek büyümüş. O zaman yapılması gereken, bir değişimin önünü açmaktır.”