Sevgili okurlarım, bazı konular vardır, Siyaset üstü düşünülmeli, her konuda kutuplaşmak bizi geriye götürür.
S.S. İstanbul Silivri Sanayicileri Küçük Ölçekli Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından Büyükçavuşlu Mahallesine Geri dönüşüm Tesisi kurulmaya çalışılıyor.
Plastik atık ithalatı 2004 yılından itibaren her yıl artış gösteriyor, Avrupa’dan en çok atık ithal eden Ülkeyiz, 2019 yılında 582 bin 296 ton plastik olmak üzere, 14 milyon ton atık ithal ediliyor.
Bu atıkların ilk depolanacağı yer ise Büyükçavuşlu’ya yapılmak isteniyor.
Sayın Belediye Başkanım belki yeterince bilgilendirilmiyorsunuz, bahsi geçen Kooperatifin Başkanı Belediye binasını ikinci ofisi gibi kullanıyor, ben biliyorum ki bu kişi sizin makamınıza gelemiyor.
Yapılmak istenen geçici depolama ruhsatı alarak kalıcı olmak, adı geçen Kooperatife müşteri olarak kendi adamlarımı yolladım, Metrekaresi 200 tl den satış yapılmaya çalışılıyor.
Satış yapılırken ise “bizim Silivri Belediyesiyle aramız çok iyi, bağış yaptık bunun karşılığı olarak bize geçici ruhsat verecek, daha sonra ise kalıcı ruhsatımızı alacağız. Volkan Yılmaz bizim adamımız, şimdi 200 tl ye alacaksınız 1 Yıl sonra 400 tl olacak. Biz her Pazartesi günü Belediyeye giderek burası için toplantılar yapıyoruz” diyerek sizin adınızı kullanarak vatandaşlar ikna edilmeye çalışılıyor.
Sayın Başkanım lütfen bu tarz rant çetelerine izin vermeyin, güzelim Silivri’miz çöp deposu olmasın, çocuklarımıza karşı, torunlarımıza karşı sorumluklarımız var.
Geri dönüşüm olayına karşı olmak aptallıktır bunu kabul ediyorum ama bizim Ülkemiz neden Avrupa’nın çöp deposu olsun, Milli Manevi değerleri yüksek bir ideolojiyi temsil ediyorsunuz, ve eminim sizde öylesiniz, Avrupa’nın çöp depolama tesisi olmamıza izin vermeyin, kendi atıklarımız için böyle bir yer lazım ise asla tereddüt etmeyin ama sizde biliyorsunuz ki buradaki amaç Avrupa’dan gelecek katı atık, 14 Milyon katı atıktan bahsediyorum Başkanım.
Kadronuzda bulunan alt kademe yöneticilerini uyarın, bu Kooperatifin Başkanıyla aralarına mesafe koysunlar, isimlerini tek tek biliyorum, gerek gördüğünüzde bu bilgileri size verebilirim yada kamuoyuyla paylaşabilirim.
Ortak kaygımız Silivri, bu kooperatifin Başkanı Belediye binasına girdiği müddetçe ben bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğim Sayın Başkanım…