Yiğit düştüğü yerden kalkar derler, silivrispor düştüğü yerden kalkacaktır. Bunun olması için yapılması gerekenleri sıralamak istiyorum.
Teknik konulardan anlıyormuş görünerek ahkam kesmek istemem, ama İbrahim alan’ın ileride yalnız kaldığını görmek için hoca olmaya gerek yok. Forvet hattına yeterli destek gelmiyor, orta saha fazla geriye yaslanıyor, takımda yardımlaşma duygusu eksik. Bunları gidermesi gereken takımın hocasıdır. bizim takımın yaş ortalaması 27 bu ortalamada olan futbolcu topluluğuna bağırarak çağırarak top oynatamazsınız. Birkaç oyuncumuz süper lig görmüş oyuncular burada hoca faktörü ortaya çıkar, hoca kaliteli olmanın yanında ya orta yaş üstü olmalı veya bu yaş grubuna yakın olmalı. Orta yaş üstü hoca saygıdeğer bulunduğu için dikkate alınır, bu yaş grubuna yakın hoca ise kuracak olduğu arkadaşlık bağıyla takımı toparlar.
Ekonomik yönden bu kadar rahat olan futbolcu topluluğu aidiyet duygusunda sorun yaşıyor.
Bu takımın sorunu para değil, yönetim hiç değil, bireysel olarak çok yetenekli futbolculardan oluşan takım, gerçek anlamda takım olabilme sorunu yaşıyor.
Takımın bu durumda olmasının suçlusu yönetim ve teknik kadrodan fazla bizleriz.
Ümit kalko onu dedi, Akgün duru şunu dedi demeyi futbol yazmak olarak kabul ediyoruz. Hiç birimiz bu takıma gelmiş bir futbolcuyu manşete taşımayı gündeme çıkarmayı düşünemedik. Yada hocayla etraflıca bir röportaj yapmayı düşünmedik.
Sokaktaki vatandaşla futbolcular arasında bağ kurmalıyız, 25 yaşındaki futbolcu Silivri sahilde yürüyüşe çıktığında “aaa bu futbolcu bizim takımın topçusu” diye parmakla gösterilmekten haz alır.
Bu şekilde onure edilen futbolcu sokakta kurduğu arkadaşlık hatırına bile farklı bakmaya başlar takımına.
Bu takım düşmemeli diyorsak hep beraber taşın altına elimizi sokmalıyız.
Basın görevini polemik çıkararak değil, takımı onure ederek yapmalı, yönetim ise profesyonel destek almalı.
Taraftar grupları acilen ortak nokta Silivrispor paydasında buluşup, Salı günkü antrenmanda takımın arkasında olduğunu göstermeli.
Basın mensupları çıkar hesabı değil Silivrispor namı hesabına çalışmalar yapmalı.
Sevgili Silivri kamuoyu; bu takım küme düşmez, biz takım olmasına katkı sunacak çalışmalar yapmalıyız. Yönetim idari ve ekonomik şartları zaten sağlıyor, sağlamaya devam edecektir.
Silivri’nin en önemli markası olan Silivrispor oyuncu kadro yapısıyla bu ligde kalmayı fazlasıyla hak ediyor.
İlk yarıda oynayacağımız dokuz maç var, bu dokuz maçtan 17 puan alalım bize fazlasıyla yetecektir. İkinci yarıdaki toparlanmayla play of oynamak bile hayal değil, Hepimizin desteğiyle 17 puan sadece.